Savet za bezbednost Grada Niša

image_pdfimage_print

savet_za_bezbednost

oSavetu

Savet za bezbednost grada Niša okuplja predstavnike svih relevantnih institucija, koji kroz zajednički rad brinu o bezbednosti svih građana i građanki Niša. Delovanje Saveta usmereno je na dugoročni cilj – da živimo sigurno u bezbednom gradu!Kako je jedno od načela Saveta da nijedna organizacija ne može samostalno da reši probleme čitave zajednice, Savet čine predstavnici lokalne samuoprave, Vojske Srbije, Policije, zdravstva, sudstva, prosvete, socijalnog sektora, komunalnih službi i građanskog društva.

Uloga Saveta za bezbednost je da analizira stanje bezbednosti i prikuplja informacije od institucija, građana i građanki, te da na osnovu njih dalje deluje posredstvom projekata, aktivnosti i strateških planova za unapređenje bezbedonosne situacije. Kako bi se poboljšali svi oni segmenti društva koje Nišlije i Nišlijke u svom okruženju vide kao nebezbedne, građani i građanke Niša su veoma važni akteri u ovom procesu.

Savet za bezbednost grada Niša formiran je 2016. godine, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Misije u Srbiji i Stalne konferencije gradova i opština.

oSavetu

TEKST

oSavetu

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

oSavetu

oSavetu

TEKST

oSavetu

savetzabezbednost@gu.ni.rs