Савет за безбедност Града Ниша

image_pdfimage_print

savet_za_bezbednost

oSavetu

Савет за безбедност града Ниша окупља представнике свих релевантних институција, који кроз заједнички рад брину о безбедности свих грађана и грађанки Ниша. Деловање Савета усмерено је на дугорочни циљ – да живимо сигурно у безбедном граду!Како је једно од начела Савета да ниједна организација не може самостално да реши проблеме читаве заједнице, Савет чине представници локалне самуоправе, Војске Србије, Полиције, здравства, судства, просвете, социјалног сектора, комуналних служби и грађанског друштва.

Улога Савета за безбедност је да анализира стање безбедности и прикупља информације од институција, грађана и грађанки, те да на основу њих даље делује посредством пројеката, активности и стратешких планова за унапређење безбедоносне ситуације. Како би се побољшали сви они сегменти друштва које Нишлије и Нишлијке у свом окружењу виде као небезбедне, грађани и грађанке Ниша су веома важни актери у овом процесу.

Савет за безбедност града Ниша формиран је 2016. године, на предлог Министарства унутрашњих послова Србије, Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Мисије у Србији и Сталне конференције градова и општина.

oSavetu

TEKST

oSavetu

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

oSavetu

oSavetu

TEKST

oSavetu

savetzabezbednost@gu.ni.rs