Gradonačelnik

image_pdfimage_print

Vizija:

Kao treći grad po veličini u Srbiji i dominanti razvojni, ekonomski i kulturni centar jugoistočne Srbije, Niš predstavlja grad kapitalnih projekata, velikih potencijala i još većih šansi.

Mnogo je razloga zbog kojih Niš danas predstavlja idealnu investicionu destinaciju. Odlična geostrateška pozicija grada – vekovna kapija Evrope i Azije, snažan intelektualni kapital, kulturni i prirodni resursi, kao i definisana pomoć lokalne zajednice, jasno ističu Niš na mapi potencijalnih srpskih investicionih centara.

Kao nekadašnja balkanski centar elektronike, ali i savremena metropola koja ozbiljno pretenduje da postane srpska prestonica naprednih tehnologija 21. veka, mi predstavljamo pouzdanog partnera koji ima dovoljno iskustva i energije da svaki problem pretvori u novu šansu.

Pred sobom imamo jasno definisane ciljeve. Mi želimo da poboljšamo kvalitet života naših građana, da unapredimo poslovni ambijent i osnažimo investicionu klimu, da sačuvamo svoj identitet, ali i razvijamo u skladu sa globalnim i evropskim standardima, da obogatimo kulturni i javni život, osnažimo turističke potencijale – i carski grad predstavimo u najboljem svetlu!

Ja  sam duboko uveren da ćemo u tome i uspeti.

Biografija:

DARKO BULATOVIĆ

Darko Bulatović, diplomirani pravnik, rođen je 13. novembra 1967. godine u Podgorici.

Završio je gimnaziju, Školu rezervnih vojnih oficira, a potom i Višu vojnu školu Vojne akademije u Beogradu i stekao čin potporučnika JNA.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Svoju profesionalnu karijeru gradio je od komandira grupe, odeljenja, voda i čete specijalnih jedinica JNA, do upravnika Vojno istražnog zatvora III armije Vojske Jugoslavije, vršioca dužnosti upravnika Centralnog vojnog zatvora Vojske Jugoslavije – Vojske Srbije.

Za svoj rad u vojsci više puta je nagrađivan i ocenjivan najvišim ocenama od strane pretpostavljenih starešina.

Predsednik FK ”Radnički” u Nišu bio je u tokom 2013. i 2014. godine, kada je ovaj klub i dobio najveće priznanje Grada Niša, nagradu ”11. januar”.

Funkciju generalnog direktora PD ”Jugoistok” obavljao je u periodu od 2014. do 2016. godine.

Osnivač je Srpske napredne stranke i član Glavnog odbora. Biran je za odbornika u Skupštini Grada Niša i Skupštini Gradske opštine Crveni Krst.

Funkciju predsednika Gradske opštine Crveni Krst obavljao je u periodu od 2012. do 2014. godine.