Додељене потврде учесницима програма У-НИ пракса 2019.

image_pdfimage_print

 У понедељак, 16. септембра, у малој сали Официрског дома у Нишу, свечаном доделом потврда студентима званично је затворен програм У-НИ праксе 2019. Пракса је трајала месец дана, током августа месеца, без накнаде, у јавним предузећима, Градској управи и службама.

У-НИ пракса 2019. је замишљена као пројекат помоћи младим људима, студентима завршне године основних студија и студентима мастер студија високообразовних институција Универзитета у Нишу, да за време, и након свог студирања, месец дана раде у јавном сектору и тако стекну искуство у практичној примени знања.

Циљ праксе за студенте је стицање практичног стручног искуства у раду, рад са ментором, прибављање Потврде о обављеној пракси коју издаје Град Ниш и Универзитет у Нишу, могућност добијања препоруке од стране институције у којој студент обавља праксу и могућност признавања праксе као додатне (ваннаставне) активности од стране образовних институција у виду 3 ЕСП бода.

Ове године на пракси је учествовало 16 студената који су прошли и обуку из области унапређења пословних вештина. Сви практиканти и ментори су попунили евалуациони упитник који се односи на праксу како би се дефинисале смернице и предлози за унапређење праксе за наредну годину. Општа оцена програма У-НИ пракса 2019. је одлична по мишљењу и практиканата и ментора.

You may also like...