Дани Републике Српске у Нишу

  • 20190907_120517
  • 20190907_120648
image_pdfimage_print

 

 

Манифестација Дани Републике Српске седму годину заредом, почела је свечаном академијом на Великој сцени Народног позоришта у Београду.

Смотру која ће до 10. септембра у 21 граду наше земље промовисати културу, привреду, науку и уметност отворио је Милорад Додик, српски члан Председништва Босне и Херцеговине.

Он је овом приликом дао иницијативу и замолио за подршку да се манифестација убудуће зове „Дани Српске и Србије”. Овим називом, како је појаснио Додик, упућује се на јединство које мора де се негује и додао да Република Српска има све елементе државности и испуњава све критеријуме да буде међународно верификована као држава.

У Нишу је председник Скупштине Града мр Раде Рајковић примио председника Народне Скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића са сарадницима.

Разговарано је о унапређењу сарадње града и Републике Српске и истакнуто је да је сарадња пре свега залагањем двојице председника Република на изузетно високом  нивоу. Гости из Бања Луке у наставку посете положили су венац погинулим борцима у спомен комплексу “Чегар”.

У наставку манифестације Дани Српске у Србији у Народном позоришту У Нишу  одиграна je представа” Кокошка” у извођењу глумаца Народног позоришта Републике Српске.

You may also like...