1

ПОЧЕЛO СРЕЂИВАЊЕ ГЛАВНОГ ТРГА У НИШКОЈ БАЊИ

 

Сређивање трга са фонтанама у Нишкој бањи, које је у току, још један је пример добре сарадње Града и Републике.

”Инвестицију вредну 30 милиона динара, финансирају Министарство туризма и Град Ниш и нишка Јавна предузећа Медијана и Паркинг сервис, а циљ је да, заједно са реконструкцијом Булевара Цара Константина, изградњом бициклистичке стазе и другим пројектима, учинимо Бању атрактивнијом и привлачнијом не само за туристе, већ и за саме Нишлије”, рекао је Градоначелник Дарко Булатовић током обиласка радова.

Како је најављено, комплетнo преуређење стаза, фонтана и шеталишта биће завршено до јесени. Пројекат реализује Канцеларија за локални економски развој и пројекте и представља заправо четврту, завршну, фазу уређења Нишке бање. У претходним фазама уређене су шумске трим стазе, главно шеталиште, односно пешачка улица, као и парковски простор испред Стационара Радон.

Председник Градске општине Нишка бања Дејан Јовановић рекао је да је намера да се паралелно са радовима на уређењу трга уреде и фасаде старог бањског купатила и Стационара Зеленгора, и да се завршетком читавог овог пројекта Бањи поврати стари сјај, а гостима пружи неупоредиво лепши и пријатнији амбијент за боравак и одмор.