1

ИЗ ПРОГРАМА НИС ”ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО” ГРАДУ НИШУ 5 МИЛИОНА ДИНАРА

Потписивањем споразума о сарадњи између НИС-а и 13 локалних заједница у Дому Народне Скупштине Србије почео је овогодишњи конкурс „Заједници заједно“. Споразуме су потписали Кирил Тургењев генерални директор НИС, министар здравља Златибор Лончар и представници 13 локалних самоуправа међу којима и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

”На овај начин компанија жели да допринесе даљем развоју локалних заједница и пружи свој допринос унапређењу квалитета живота у њима, посебно најмлађима. У сваком граду или општини у којима се програм спроводи, са укупно 116 милиона динара, биће финансирано до пет пројеката које пријаве здравствене установе, а о избору пројеката одлучиваће Комисија састављена од представника Министарства здравља , компаније НИС и локалне заједнице, рекао је директор Тургењев.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је да ће Ниш, у оквиру овогодишњег пројекта, добити 5 милиона динара који ће бити употребљени, пре свега, за побољшање услова у објектима примарног здравства.

”Ово је наставак 10 година дуге и успешне сарадње Града Ниша и компаније НИС. Пет милиона динара које ћемо на овај начин добити усмерићемо за уређење здравствених станица на сеоском подручју, и стварање услова да грађани имају једнаке услове за лечење, било да живе у граду или на селу”, рекао је градоначелник Булатовић.

Како је наведено, Kомпанија НИС ће, у оквиру овогодишњег програма уложити готово милион евра (116,5 милиона динара) у побољшање рада здравствених установа у 13 градова и општина широм Србије (Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Пожаревац, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Србобран, Житиште, Кањижа, Пландиште).