Јавни позив за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица

image_pdfimage_print

Предмет овог  Јавног позива је додела помоћи кроз куповину 23 сеоскe  кућe и доделу пакета помоћи у виду набавке грађевинског материјала или кућних апарата/намештаја за лица која имају пријављено пребивалиште/боравиште на територији Града.

Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица кроз куповину сеоске куће и доделу пакета Помоћи је бесповратна и одобрава се у максималном износу до 11.000 евра у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије.

Помоћ за куповину сеоске куће одобрава се у максималном износу до 9.500 евра, у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије, док се Пакет помоћи одобрава у максималном износу до 1.500 евра,у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије.Изабрани корисник помоћи за решавање стамбених потреба избеглица кроз куповину сеоске куће и доделу пакета Помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној цени сеоске куће у износу до 50% .

Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица доделом помоћи кроз куповину сеоских кућа и доделом пакета Помоћи, могу остварити избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то:

– избеглицама које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и

– угроженим избеглицама у приватном смештају и бившим носиоцима станарског права, а који су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености.

Помоћ може да оствари избеглица и чланови његовог породичног домаћинства који имају боравиште/пребивалиште на територији Града, под условима, мерилима и у поступку који су утврђени Правилником.

Заинтересована лица подносе пријаве на Јавни позив са потребним доказима Комисији за избор корисника Града Ниша, најкасније у року од 45 дана од дана јавног оглашавања.

Документација се доставља у писарницу Града Ниша или путем поште на адресу: ул. Обреновићева бб, ТЦ Калча, ламела Б, 1. спрат, локал 39 са напоменом „За Јавни позив – РСП, Потпројекат 5 – сеоске куће.

 

 

 

 

 

 

You may also like...