Седница кризног штаба

  • IMG_8622
  • IMG_8614
  • IMG_8603
image_pdfimage_print

Најважнији делови система у случају снежних падавина ,хитна помоћ,чишћење снега и градска топлана функционишу добро,оцењено је на седници кризног штаба за деловање у ванредним ситуацијама којом је председавао градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Све службе раде у складу са очекивањима и ситуација је много боља у односу на раније године када је снежни покривач био знатно мањи.

Светислав Манић командант зимских служби оценио је да је град потпуно очишћен и да Јкп Медијана прелази у трећи степен рада.На локалу су на терену и очишћена је моравска магистрала и ради се у вишим пределима па је 80 посто сеоских путева проходно ,али има расквашеног снега.До 16,17 часова биће очишћени и путеви другог степена.
Драгослав Павловић директор Јкп Медијана рекао је да је ово предузеће радило са 6 механизована возила и да је ситуација повољна на саобраћајницама првог и другог реда и да је бачено укупно 53 тона соли. Очекује се да ће до вечерњих сати улице трећег и четвртог степена приоритета бити очишћене.

Хитна помоћ реаговала је у селу Кравље које је завејано сметовима ,алу уз помоћ ватрогасаца екипа је стигла на одредиште.
Све екипе реаговале су на ауто путу према Лесковцу где се догодила тешка саобраћајна несрећа,када се преврнуо аутобус из Македоније.

ЈКП Градска топлана ради нормално и даљинско грејање се одвија стабилно,а није забележен ни повећан број позива кол центру.Уколико ноћи буду хладније са температуром испод минус пет ,топлана ће радити 24 часа.

Јавни превоз се одвија успорено и у јутарњим сатима пет линија било је скраћено,али се ситуација у току дана захваљујући ажурности екипа за чишћење нормализовала на свим релацијама.

Патроле комуналне полиције су такође на терену ,са задатком да упозоре грађане да се правовремено очисти снег испред улаза у објекте за становање.

You may also like...