НИШ ДОМАЋИН АМБАСАДОРИМА И ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПШТИНА И ГРАДОВА СРБИЈЕ ПРОМОВИСАН ДЕЧИЈИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“ ЧИЈИ ЋЕ ДОМАЋИН БИТИ ГРАД НИШ

image_pdfimage_print

Град Ниш јуна ове године биће домаћин највећег дечијег музичког такмичења „Србија у ритму Европе“. Нишки средњошколци и основци који су прошле године, представљајући Турску, победили на овом такмичењу у наш град довешће такмичаре из 22 града Србије који ће на језицима 22 европске земље певати и такмичити се за овогодишње признање. Актуелни победници-Нишлије и Нишлијке представљаће Републику Србију.

У циљу промоције такмичења и Ниша као града домаћина, у Нишу су данас боравили амбасадори Шведске, Словачке, Кипра, Данске, Португала, Хрватске, Белгије и Данске, као и представници 20 амбасада у Србији, али и представници општина и градова, чији најмлађи суграђани такође учествују у „мини Евровизији“.

Према речима домаћина, градоначелника Ниша Дарка Булатовића, представника организатора „Србија у ритму Европе“, али и присутних амбасадора, ово значајно такмичење добра је прилика да се деца-учесници упознају са различитим културама, али и језицима држава учесника. Осим тога, фестивал је прилика да се деца друже али и да усвајају европске вредности.

На данашњем представљању Града Ниша, домаћина овогодишењег такмичења, наступили су победници 2017. –Нишлије , који су представљали Турску и певали композицију на турском језику. Као награду, марта месеца ова талентована деца, боравила су у Истанбулу.

 ПРЕС СЛУЖБА ГРАДОНАЧЕЛНИКА НИША

You may also like...