Отворена нова фабрика “Леони”у Нишу

image_pdfimage_print

“Данас видите како се оно што смо обећали остварује”, рекао је председник Србиje Александар Вучић обраћајући се Нишлијама, који су дошли да му искажу подршку уочи свечаности поводом завршетка радова новог погона фабрике Леони, у којој ће посао добити 2.200 људи.

У самој фабрици одржана је свечаност отварања на којој су поред представника компаније и амбасаде Немачке говорили и председник Србије Александар Вучић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Укупна вредност инвестиције ‘Леонија’ у Нишу износи 22 милиона евра. Држава је помогла отварање погона откупом земљишта за изградњу и исплатом субвенција тој компанији.

Град и држава обезбедили су по половину средстава потребних да се комунално опреми простор преко пута Казнено-поправног завода, на коме је „Леони“ подигао фабрику.

Градоначелник Дарко Булатовић је рекао да ће у Нишу до краја године, поред „Леонија“, погоне отворити и компаније „ИМИ“, „Цумтобел“ и „Џонсон електрик“, а укупан број нових радних места у тим компанијама износиће око 7.000.

“За град Ниш то ће значити повећање буџетских прихода у наредним годинама од неколико стотина милиона динара, с обзиром на то да преко 50 одсто буџетских средстава града чине приходи од пореза на зараде,” изјавио је Булатовић.

You may also like...