1

Од 31.октобра крећу летови и до Стокхолма

Гpадоначелник Ниша Дарко Булатовић и руководство нишког аеродрома Константин велики, најавили су данас на конференцији за новинаре у Градској кући летове ка новој дестинацији.
Највећи нискотарифни авио-превозник Рајанаер ће од 31. октобра увести још једну дестинацију из Ниша и то до Стокхолма (аеродром Скавста) до које ће за сада летети до краја зимске сезоне односно до 24. марта наредне године.
У овом тренутку број путника у 2017. години  је већ негде око 270 000, па је реално очекивати да током децембра из Ниша полети и рекордни триста хиљадити путник ка дестинацијама у Европи.
Захваљујући ангажовању Владе Републике Србије и Града Ниша наредне године биће инсталиран и АЛС систем за земаљско навођење авиона приликом слетања, а почеће и израдња новог торња.
Практично од следеће године аеродром у Нишу биће самoодрживо предузеће и субвенције града биће сведене на минимум, речено је на конференцији за новинаре.
Авиони Рајанера летеће сваког уторка и суботе, а цена карте по цени већ од 19,99 евра се већ сада може резервисати на сајту Рајанер-а. Први авион из Ниша пут Стокхолма полетеће 31.октобра у 20:10, док је слетање предвиђено за 22:55.
Из Стокхолма авион ће полетати у 17 сати, а у Ниш слетати у 19:45.
Подсетимо да Рајанер из Ниша лети тренутно ка 4 дестинације широм Европе и то ка Братислави, Берлину, Диселдорфу и Милану.