„ИСТОРИЈА НИША“, СЕРИЈАЛ КОЈИ ЋЕ БИТИ ПРИКАЗАН НА ФИЛМСКИМ СУСРЕТИМА 2018.

image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и чланица Градског већа ресорно задужена за културу примили су данас у Градској кући доајена српског глумиша Танасија Узуновића и остале чланове екипе која ће у наредних годину дана снимати телевизијску серију „Историја Ниша“, од праисторије до данас.

Серијал, чији је покровитељ Град Ниш, састојаће се од 15 епизода, као и од двосатног специјала који ће бити приказан на Филмским сусретима 2018. године. Серијал реализује комплетно нишка екипа. Редитељ је Бобан Рајковић, сценариста историчар Небојша Озимић, музику је писао Борислав Младеновић Ћаба, а продуценти су Драган Виденовић и Миодраг Стојадиновић. Наратор и промотер серијала је наш познати глумац, рођени Нишлија, Танасије Узуновић. Он ће нас, својим гласом и појавом, водити кроз векове славне историје Ниша.

Реч је о капиталном делу које ће Ниш и његову богату историју и традицију представити у најбољем светлу и тако допринети даљој афирмацији града и показати колико је културно наслеђе велики, а до сада недовољно искоришћен, туристички потенцијал града.

You may also like...