БОЉИ ПОЛОЖАЈ ОСИ

image_pdfimage_print

У холу Градске куће у Нишу данас је одржана јавна расправа о предлогу Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији до 2020.године. Стратегија дефинише кључне области од утицаја на положај особа са инвалидитетом у смислу обезбеђивања: приступачности, партиципације, једнакости, запошљавања, образовања и обуке, социјалне заштите, здравства и других активности које доприносе изједначавању могућности особа са инвалидитетом.

Помоћник министра за рад, запошљавање и социјалну политику Владимир Пешић поручио је да је ради побољшања свеукупног социјалног и економског положаја особа са инвалидитетом, потребно да сви друштвени актери узму пуно учешће у предлагању појединих мера и активности, предвиђених Акционим планом који прати ову стратегију.

Градоначелник Ниша Дарко БУлатовић поздравио је присутне и рекао да Град Ниш има и да ће тек имати значајну улогу у борби за равноправно учешће ОСИ у свим аспектима друштвеног живота. Ми из локалне самоуправе  имамо обавезу да утичемо на имплементирање стратешких докумената, кроз одлуке које ћемо доносити, казао је градоначелник и додао да ће се локална самоуправа, у оквиру својих могућности, трудити да буџетска средства распореди на најбољи могући начин. Поштовање људских права наш је приоритет и настојаћемо да и кроз пројектне активности развијемо различите врсте услуга које ће бити стављене у функцију ОСИ.

You may also like...