1

Срећно детињство

Прво дечје игралиште изграђено у склопу велике друштвено одговорне акције Имлека “Моја Кравица – расти срећно”, свечано је данас отворено у парку Светог Саве у Нишу.
Ново игралиште потпуно је опремљено да одговори на различите потребе бројних малишана. Догађају су присуствовали градоначелник Ниша Дарко Булатовић, директор маркетинга Имлека Слободан Срећковић и члaнови Градског већа.
Реализацију ове акције помогао је Град Ниш, како би парк Светог Саве добио нови садржај за децу. Тим поводом Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је ово још један доказ, да једино помажући једни другима можемо бити срећни.
“Срећа је увек у рукама онога који даје, али и оног који добија. Хвала компанији Имлек на Моја Кравица игралишту, које ће усрећити наше најмлађе суграђане, али и њихове родитеље, баке, деке, старатеље”, рекао је Булатовић.
“Ово је велика ствар за наше суграђане и малишане, пример како једна компанија може да допринесе развоју и квалитету живота у граду. Ово је једно од најбезбеднијих игралишта”, рекао је градски већник Михајло Здравковић.




БОЉИ ПОЛОЖАЈ ОСИ

У холу Градске куће у Нишу данас је одржана јавна расправа о предлогу Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији до 2020.године. Стратегија дефинише кључне области од утицаја на положај особа са инвалидитетом у смислу обезбеђивања: приступачности, партиципације, једнакости, запошљавања, образовања и обуке, социјалне заштите, здравства и других активности које доприносе изједначавању могућности особа са инвалидитетом.

Помоћник министра за рад, запошљавање и социјалну политику Владимир Пешић поручио је да је ради побољшања свеукупног социјалног и економског положаја особа са инвалидитетом, потребно да сви друштвени актери узму пуно учешће у предлагању појединих мера и активности, предвиђених Акционим планом који прати ову стратегију.

Градоначелник Ниша Дарко БУлатовић поздравио је присутне и рекао да Град Ниш има и да ће тек имати значајну улогу у борби за равноправно учешће ОСИ у свим аспектима друштвеног живота. Ми из локалне самоуправе  имамо обавезу да утичемо на имплементирање стратешких докумената, кроз одлуке које ћемо доносити, казао је градоначелник и додао да ће се локална самоуправа, у оквиру својих могућности, трудити да буџетска средства распореди на најбољи могући начин. Поштовање људских права наш је приоритет и настојаћемо да и кроз пројектне активности развијемо различите врсте услуга које ће бити стављене у функцију ОСИ.




СВИ ЗАЈЕДНО МОЖЕМО ДА УКЛОНИМО БАРИЈЕРЕ

Хуманитарна музичка манифестација „Уклонимо баријере“, коју организује Удружење „Драгана Родић“ одржано је у свечаном холу Универзитета у Нишу девети пут заредом. Циљ ове манифестације, која окупља познате музичаре на једном месту, је да се уклоне баријере у главама људи и да се сви друже и шире позитивну енергију упркос различитости. Акцију су ове године подржали бројни уметници-песник, Небојша Ђорђевић Шоне и музичари, Маја Оџаклијевска, Византиа и други.

Порука која се чула је да сви морамо бити свесни да је наша обавеза да у сваком тренутку једни другима помажемо и да је музика та која плени и која отлања све баријере.

У свечаном холу Универзитета у Нишу, уручене су приступнице почасним члановима удружења, међу којима је и Градоначелник Дарко Булатовић.