Премијер у разговору са грађанима Ниша

image_pdfimage_print

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић разговарао је у Дому војске у Нишу са грађанима који се суочавају са великим социјалним и здравственим проблемима, као и онима који имају тешко оболелу децу.

Премијер Вучић изјавио је да неки проблеми могу да се реше, неки не. Он је рекао да су се грађани највише жалили на тешкоће у решавању здравствених, стамбених, социјалних проблема.

Он је казао да је некада довољно да се са људима подели пријатељска реч, да се грађанима врати дух. Додао је да сви они који имају политичку функцију заправо су плаћени од стране грађана и да су дужни да доносе одговорне и поштене одлуке, а да људи највише цене рад, марљивост и посвећеност. Вучић је навео да је после апела олимпијке и вишеструке шампионке у стрељаштву Лидије Михајловић за нову стрељану, обезбеђена половина од потребних средстава. Вучић је најавио да ће се пракса разговора са грађанима наставити.

Једна од грађанки која је разговарала са премијером је и Марина Адамовић, жена у инвалидским колицима која годинама у центру Ниша прикупља помоћ за оболела лица, а која је и сама без крова над главом. Она је замолила премијера да јој се обезбеди импровизовани објекат како би била заштићена од зиме и врелине.

За разговор са премијером пријавило се више од 1.200 грађана Ниша и околине, а Вучић се сусрео са више од 20 њих, и то углавном са онима који имају најтеже проблеме.

Разговорима су присуствовали и министар за рад, социјална и борачка питања Александар Вулин и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

You may also like...