Пословни форум Србија-Албанија у Нишу

image_pdfimage_print

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић поручио је данас на отварању Пословног форума Србија–Албанија у Нишу да су пословни људи и инвеститори из Албаније добродошли и упутио им позив да инвестирају у српску привреду.

Вучић је, обраћајући се учесницима овог скупа, којем присуствује и премијер Албаније Еди Рама, рекао да су врата Владе Србије и српско тржиште широко отворени за албанску пословну заједницу.

Према његовим речима, Срби и Албанци су два највећа народа на Балкану и не треба да дозволе да им односе и будућност уређују други.

Он је указао на то да су две земље успеле да изграде пријатељство и да сада морају да раде на развијању привредне сарадње и повећању трговинске размене.

Без обзира на политичке разлике, успели смо да изградимо поверење јер верујем да желимо пријатељство, рекао је премијер, истакавши да две земље повезује и чињеница да су стратешки опредељене за улазак у ЕУ.

Вучић је пренео захвалност привредницима из Србије и Албаније на томе што у великом броју учествују на овом форуму, наводећи да су и он и премијер Албаније веома поносни на то што је сала у којој се одржава скуп пуна.

Он је уједно изразио задовољство због тога што се овај пословни догађај одржава у Нишу, на југоистоку Србије, у граду који је, како је рекао, раскрсница путева и доброг бизниса, али и место које ће представљати средиште напретка и Србије и читавог региона.

You may also like...