Отворена Градска цвећара

image_pdfimage_print
У Тврђави је отворена прва Градска цвећара где ће бити упошљени бивши радници ЈКП “Горице”. Након деобног биланса биће отворене и друге цвећаре у граду, наредна је она код хотела Амбасадор, кажу у ЈКП „Медиана”.
 “Идеја је прелепа. Позивам Нишлије да дођу, не морају да купе ништа нека само дођу и уживају овде у Градској башти”, рекао је на отварању градоначелник Ниша проф.др  Зоран Перишић.
„Прва Градска цвећара је отворена у сарадњи са расадничарима из околине, а најбитнија је да једно јавно предузеће буде самоодрживо.Ово је знак да може, ово је пример да у једном сектору рада јавног предузећа може да се уради пуно. Много зависи од менаџмента предузећа, овде је препознато да овај простор може да се оплемени. Поздрављам све што води ка самоодрживости”, рекао је градоначелник Ниша.
Поред саксијског собног цвећа и дендро материјала, у понуди су керамичке и стаклене посуде, украсне свеће, аранжмани од сувог цвећа као и пратећа баштенска опрема и галантерија. Цвећара ће бити отворена радним данима и викендом од 8 до 20 сати.

You may also like...