Упозорење на опасност од појаве шумских пожара

image_pdfimage_print

Републички хидро-метеоролошки завод Србије, објавио је “Билтен прогнозе метеоролошких услова за појаву шумских пожара за период од 20.07-16.08.2015. године”.

На основу података из билтена за најављени период предвиђа се веома топло време са температурама изнад вишегодишњих просека за ово доба године.

Према најавама Републичког хидро-метеорлошког завода у овом периоду на Југу и Истоку Србије очекују се веома високе температуре ваздуха, па постоји ектремна опасност од појаве шумских пожара.

На основу података из овог билтена Штаб за ванредне ситуације Града Ниша позива све грађане да поштују прописе везане за употребу ватре на отвореном простору како би се избегле све нежељене последице и евентуални шумски пожари.

На грађане се апелује да у природи буду свесни себе и својих поступака, а то подразумева избегавање стварања отвореног пламена, барем ако у близини нема доступне воде којом би се могао угасити, ако се раздува ветар. Ако радите моторном тестером, будите пажљиви при руковању горивом и наравно, не остављајте отпадке иза себе, ако ни због чега другог онда због могућности да је нешто од тог материјала веома лако запаљиво.

You may also like...