1

115 година Пастеровог завода

150608-pasterov-zavod

Пастеров завод у Нишу, први на Балкану, Свечаном академијом на Медицинском факултету обележио је 115 година од оснивања.

Значај ове институције је утолико већи што је у Нишу отворена након отварања Пастеровог завода у Паризу, те представља зачетак научног и стручног медицинског рада у нашој земљи.

150608-pasterov-zavod-01Свечаној академији на Медицинском факултету присуствовали су и министар здравља Златибор Лончар и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић. Министар Лончар је овом приликом рекао да је задовољан динамиком изградње новог Клиничког центра, као и да је Клиника за кардиохирургију оправдала своје постојање и да се нада да ће она у наредном периоду радити још боље.

Што се запошљавања тиче, Лончар каже да ће нових конкурса бити у наредном периоду. Министар је обишао и градилиште новог Клиничког центра чија изградња, како каже, тече по плану.




Нова линија до Медошевца

150608-linija-medosevac

Проблем мештана Медошевца са градским превозом коначно је решен. Са Трга Павла Стојковића пуштена је аутобуска линија која ће саобраћати делом трасе од овог места до насеља Медошевац у интервалу од по пола сата а дневно ће на овој линији бити око 60 полазака.

Иницијатива мештана Медошевца за промену начина саобраћања градског превоза коначно је дала резултате. Линија седам, која ће ићи трасом Сарајевска улица – Медошевац – Калач брдо, званично је пуштена.

Пуштање линије која ће пролазити кроз ово нишко насеље била је прилика и за сусрет мештана са градоначелником и разговор о текућим проблемима Медошевца.