Награда Бранко Миљковић

image_pdfimage_print

150518-nagrada-branko-miljkovic

Овогодишњи добитник књижевне награде Бранко Миљковић је Никола Живановић, песник из Крагујевца, а награду је добио за збирку песама Kармина Гали. Традиционално, добитнику је награду свечано уручио градоначелник Ниша у Градској кући.

Песнику Николи Живановићу свечано је уручена награда Бранка Миљковића. Живановић је признање добио за збирку песама “Кармина Гали” у издању Народне библиотеке “Стефан Првовенчани” из Краљева. Никола Живановић рођен је 19. јуна 1979. у Крагујевцу. Осим песама пише књижевну критику, есеје и преводи поезију са енглеског језика.

Награду “Бранко Миљковић” додељује Скупштина града Ниша, уз помоћ Министарства културе. Признање се додељује у оквиру манифестације “Дани Бранка Миљковића”.

У конкуренцији за 44. награду “Бранко Миљковић” било је 150 првих издања поезије објављене на српском језику током 2014. године. Осам књига било је у ужој конкуренцији а жири је одлуку о добитнику донео једногласно. Награда “Бранко Миљковић” додељује се од 1971. године, а добитници су били и Оскар Давичо, Васко Попа, Стеван Раичковић, Изет Сарајлић, Рајко Петров Ного…

You may also like...