Дан жена

image_pdfimage_print

150308-dan-zena

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић честитао је свим припадницама лепшег пола Мећународни дан жена, који се традиционално у свету обележава 8. марта у знак сећања на конференцију о женским правима која је 1910. године на иницијативу Кларе Цеткин одржана у Копенхагену.

“Данашњи дан представља симбол женске борбе, патње и страдања зарад стицања права, што је некад био недостижни, забрањени сан. Зарад тих права многе жене жртвовале су своју слободу и неретко свој живот. Поштоване даме, желима да вам од срца честитам 8. март и желим да вам сваки дан буде овакав, испуњен пажњом и љубављу. Такође желим да вам одам признање за храброст, борбу и ваш допринос човечанству и да се жена сагледа у свим њеним лепотама и величини у њеној нежности и у њеној снази”, каже се у честитки градоначелника Ниша.

Поводом 8. марта међународног дана жена, градоначелник проф. др Зоран Перишић посетио је Геронтолошки центар у Нишу где је нашим најстаријим суграђанкама уз пригодне поклоне честитао празник жена. У сали овог центра организован је пригодан програм уз учешће дечјег хора и солиста.

You may also like...