Донација за школу у Косовској Митровици

image_pdfimage_print

8_2416_2005_vulinУ Косовској Митровици потписан је уговор о донацији средстава којима ће Град Ниш и Нишавски округ помоћи проширење школе за средње-музичко образовање у овом граду.

 Изградњом шест учионица, због великог броја ученика, око 300, овај проблем ће бити решен и наставницима и ученицима ће бити омогућено да обављају наставу на најбољи начин. Укупна вредност пројекта је 3.400.000 динара. Од тога, привремени орган општине Косовска Митровица издвојио је 2,4 милиона динара а остатак је обезбедила Канцеларија за КиМ преко Нишавског округа и града Ниша.

 Министар у техничкој влади задужен за Косово и Метохију Александар Вулин је рекао да је овако нешто могло бити урађено и током предизборне кампање, али је урађено после избора зато што ће “ово трајати без обзира на изборе”.

 “Зато што држава Србија, зато што Срби у држави Србији хоће да стварају и хоће да чувају своје Косово и Метохију. Ми смо ту да останемо, да стварамо и ови анђели морају да имају бољу будућност него што им је садашњост. Они не заслужују будућност која личи на ову садашњост”, нагласио је министар Вулин.

 Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић истакао је да је ово тек први корак у ономе што ће град Ниш уложити да помогне.

 “Ми морамо нашој деци да пружимо оно најбоље и боље него што можемо или што пружамо нама, јер деца то заслужују, и на КиМ и у Србији, свуда”, рекао је Перишић додајући да би волео да ову акцију подрже и друге локалне самоурпаве у Србији.

 “Ми смо у ситуацији да можемо да помогнемо нашу браћу и сестре са КиМ и та помоћ ће се огледати не само у овоме што смо данас урадили…ми морамо да стално налазимо начин да покажемо Србима са КиМ да смо заједно, да смо ту и да ћемо остати ту. Као што ви остајете овде, тако ћемо и ми остати увек са вама и нашим понашањем ћемо то показивати”, нагласио је градоначелник Перишић.

You may also like...