Улагање у младе таленте

image_pdfimage_print

9_2410_1999_sgmladitalentiМлади Предраг Цветковић, ученик основне школе “Ђура Јакшић”, најмлађи добитник републичке Светосавске награде, данас је примио на поклон лаптоп рачунар, који ће му користити у учењу и усавршавању.

 Лаптоп је донација Студентског центра Ниш, а према речима директора центра Радета Рајковића, та установа и иначе негује манир друштвене одговорности тако што налази начин да помогне студенте и ђаке слабијег имовног стања.

 Ова донација, договорена је на иницијативу председника Скупштине града Ниша, проф. др Милета Илића, у чијем кабинету је и организована додела.

 Према Илићевим речима, ово је потврда истинске жеље и напора да се препознају и помогну млади таленти, чији резултати јесу за понос свих нас.

 Предраг, као најмлађи добитник републичке Светосавске награде, због својих резултата у природним наукама, свакако јесте за понос своје породице и школе чији је ђак, рекао је Илић.

 Према његовим речима, ова донација била је обезбеђена још пре неколико месеци, али је сама додела одложена за дане након републичких избора, како не би била доведена у сумњу искрена жеља да се помогне још један од младих и талентованих Нишлија.

You may also like...