Пријем за амбасадора Израела у Србији

image_pdfimage_print

8_2379_1967_ambisraelГрадоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић разговарао је данас у Градској кући са замеником амбасадора Израела у Србији господином Итај Милнером који је синоћ у Нишу свечано отворио недељу израелског филма.

 Током састанка било је речи пре свега о економским видовима сарадње града и ове медитеранске државе. Гости из Израела посебно су заинтересовани за област ИТ индустрије, снабдевање водом и капацитета за пречишћавање отпадних вода и депонија. Посебно интересовање постоји и за област пољопривреде и то у домену финансирања пројеката који се тичу изградње стакленика и система за наводњавање.

 “Желим да вам пожелим добродошлицу у наш град и да вас упознам са инвестиционим потенцијалима и Ниша, али и југа Србије који представља важно пољопривредно подручје, где би у пракси могла да се примени ваша модерна технологија како би се повећали приноси и унапредила производња повртарских култура. Већ од раније имамо контакте са Израелским компанијама које су показале спремност да инвестирају у област пољопривреде”, рекао је градоначелник Перишић.

 Заменик амбасадора Израела у Србији господин Итај Милнер захвалио се на срдачном пријему и изразио заинтересованост за упознавање са структуром економских активности овог дела Србије са посебним освртом на пољопривреду као важан ресурс који Србија има и који би уз помоћ додатних инвестиција могао бити знатно унапређен.

 С обзиром на то да се у области јужне Србије само 2-3 одсто земљишта наводњава на адекватан начин, током састанка је било речи о томе како да град уз подршку страних партнера обезбеди средства за изградњу иригационих система које ће користити пољоприведни произвођачи.

 Састанку су присутствовали и помоћник градоначелника проф. др Јован Стојковић, начелник управе за пољопривреду Саша Стојиљковић и директор Канцеларије за локални економски развој Милан Ранђеловић.

You may also like...