Кошаркашки турнир за младе

image_pdfimage_print

10_2373_1961_coveculjakkzmДанас, у 12 часова у основној школи “Душко Радовић” у Нишу, почео је четвородневни кошаркашки турнир поводом 90 година кошарке у Србији.

Турнир је организован у сарадњи Канцеларије за младе Града Ниша, градске општине Медијана и омладинског кошаркашког клуба “Јуниор” из Ниша.

У овом спортском догађају учествују следеће категорије: сениори – у које спадају учесници рођени 1994. године и раније, јуниори – рођени од 1995 до 1996. године, кадети – рођени од 1997 до 1998. године, као и пионири, међу које спадају они рођени 1999. године и касније. У екипи могу играти 4 играча (3 + 1 измена). Број екипа ограничен је на 8 код пионира, кадета и јуниора, код којих су екипе подељене у 2 групе, и 12 код сениора, подељене у 4 групе.

Првог дана турнира, заиграли су пионири и кадети. Наредног дана, на истом месту и у исто време играће јуниори и сениори. Полуфинални и финални сусрети на програму су у недељу, такође са почетком у 12 часова.

Овај турнир је и најава изложбе освојених пехара и медаља наше кошаркашке репрезентације, која ће бити одржана у седмици након окончања турнира, у просторијама Канцеларије за младе, у Обреновићевој улици број 38. Експонати ће бити изложени од 8 до 20 часова у периоду од пет дана.

Све додатне информације могу се добити путем фејсбук странице Канцеларије за младе.

You may also like...