Нова организација управе

image_pdfimage_print

9_2604_2192_logoОдборници Скупштине Града Ниша, усвојили су Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о организацији градских управа Града Ниша, која утвђује поделу досадашње Управе за образовање, културу, омладину и спорт на три мање али ефикасније управе: за образовање, за културу и за спорт и омладину.

Разлог за промену организације градских управа, како је објашњено, проистиче из великог обим послова који су међусобно прилично неповезани. Како је објаснио представник предлагача, повећање броја градских управа никако не значи и већи број запослених,који ће бити прераспоређени, док ће начелници нових управа бити бирани на конкурсу, по важећем закону и прописима.

На овој седници градског парламента, усвојена је и Декларација о борби против трговине људима. Предлог ове декларације, заједнички су поднеле све одборничке групе власти и опозиције, а Ниш је први град у Србији који доноси овакав документ, усаглашен за законском регулативом и стандардима земаља Европске Уније.

Одборници Скупштине града, такођесу усвојили и предлоге за оснивање буџетског Фонда за пољопривреду и рурални развој, као и Одлуку о заштити пољопривредног земљишта и организовању пољочуварске службе.

Такође је усвојен сет од 48 одлука о изменама назива улица, чиме су отклоњене аномалије постојања 2 или 3 улице са истим именом. Овим актом, све такве улице добиће нова имена и то претежно Нишлија који су дали свој допринос у различитим областима,а како је речено, након ових одлука више неће бити промена имена, осим давања имена новопројектованим улицама.

Иначе, ово је била претпоследња седница Скупштине Града, с обзиром да, према плану, треба да буде одржана седница на којој ће бити разматран Буџет града за 2014. годину.

You may also like...